Dušená mrkev s vepřovým masem
schedule
Doba přípravy je zhruba 90 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU
OBRÁZKU
Postupujeme následovně
1
Vepřové maso si omyjeme a nakrájíme na kostky nebo plátky podle toho, jak nám to více vyhovuje.
2
Na pánev si dáme olej a vepřové kostky na něm orestujeme, jakmile se kostky zatáhnou, tak přidáme trošku vody, kmín a pod pokličkou dusíme doměkka.
3
Mezitím si očistíme mrkve a nakrájíme na kolečka. Ke konci, než nám maso změkne, přidáme mrkev a opět trošku vody.
4
Ve vodě si rozmícháme 2 lžíce mouky a zalijeme vodou nebo mlékem a uděláme si světlou jíšku. Vlijeme ji do omáčky a důkladně rozmícháme.
5
Necháme chvíli povařit a podáváme s uvařeným bramborem.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
2 menší cibule
3 plátky másla
600 g mrkve
500 g vepřového masa (nejlépe plece)
2 lžíce hladké mouky
kmín, sůl, pepř
3 plátky másla
600 g mrkve
500 g vepřového masa (nejlépe plece)
2 lžíce hladké mouky
kmín, sůl, pepř
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu