Tagliatelle s vepřovým masem

Postupujeme následovně
Nejdříve si oloupeme cibulku a nakrájíme ji najemno. Poté ji osmahneme na oleji. Jakmile nám cibulka zesklovatí, tak přidáme vepřové maso a všechno dohromady důkladně promícháme. Maso necháme chvíli restovat a poté ho podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a necháme ho dusit. Dle chuti osolíme.
Mezitím si do kastrůlku nalijeme rajčatový protlak a přidáme zhruba lžičku oleje. Mezitím si oloupeme česnek a prolisujeme ho do rajčatového protlaku. Vše dohromady provaříme a přidáme oregano nebo bazalku (dle chuti). Nakonec dochutíme solí a pepřem a rajčatovou omáčku odstavíme.
Do vroucí osolené vody vložíme tagliatelle a vaříme je zhruba 9 minut.
Jakmile máme těstoviny uvařené tak je scedíme a přidáme trošku oleje, aby se nám neslepili.
Maso zamícháme do rajčatové omáčky a můžeme ještě dochutit kořením.
Servírujeme dle chuti. Těstoviny lze přimíchat do rajčatové omáčky s vepřovým masem. Nebo můžeme servírovat nejdříve tagliatelle a přelít je masovou směsí.
Dobrou chuť!
Ingredience
1 cibule
1 větší rajčatový protlak
4 stroužky česneku
250 g tagliatelle
oregano, bazalka
troška oleje
sůl, pepř