Znojemská omáčka s vajíčkem a okurkou

Postupujeme následovně
Nejdříve si uvaříme vajíčka natvrdo, abychom na ně pak nemuseli čekat.
Vezmeme si cibuli a najemno ji nakrájíme. Dáme ji na dno kastrolu restovat a jakmile začne sklovatět, přidáme pokrájenou slaninu a necháme chytit barvu.
Přisypeme na kostičky nakrájené maso a necháme lehce zatáhnout a přidáme lžíci hořčice. Osolíme zhruba lžičkou soli a opepříme podle chuti.
Na osmaženou cibulku se slaninou a masem vlijeme zhruba dva litry vody a přidáme kostku masoxu. Pokud máte udělaný vývar, použijte ten namísto vody s masoxem. Přidáme pokrájené houby a hrášek a necháme dusit.
Jakmile bude maso měkké, přidáme ještě jednu nebo dvě lžíce hořčice, pokrájené okurky a vajíčka. Necháme chvilku projít varem a zahustíme tmavou jíškou.
Pokud máte rádi kyselejší omáčky, můžete přidat víc okurek nebo zakápnout troškou láku od okurek.
Po zahuštění necháme omáčku opět projít varem a můžeme podávat.
Dobrou chuť! :-)
Ingredience
250 g slaniny
2 ks vajec
1 ks větší cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
6-8 okurek
1 ks masox
50 g hub, hrášek
sůl, pepř, olej, (máslo, mouka)