Houbová omáčka s rýží

Postupujeme následovně
Cibulku si nakrájíme na malé kostičky, které dáme restovat na trošce másla (nebo olivového oleje). Jakmile nám začne cibulka chytat barvu, přidáme i nakrájené žampiony a restujeme dál, dokud nám nezezlatoví i žampiony. Trošku osolíme, opepříme, přidáme kmín, vodu a kostku bujonu a necháme chvilku podusit.
Jakmile máme směs připravenou, tak přidáme ve smetaně rozkvedlanou mouku a opět povaříme, aby se nám vyvařila mouka a omáčka zhoustla. Pomocí mléka si nastavíme omáčku, abychom ji měli požadované množství.
Pokud je omáčka stále moc hustá, rozřeďujeme mlékem a naopak, pokud je moc tekutá, dohustíme trochou smetany a mouky. Jakmile máme omáčku v požadované konzistenci, tak ji ještě jednou ochutnáme a dochutíme dle chuti.
Po krátkém povaření je houbová omáčka hotová a na talíři můžeme ozdobit nasekaným pórkem. Podáváme s vařenou rýží. Dobrou chuť!
Ingredience
1 ks větší cibule
200 ml smetany
500 ml mléka
1 ks bujon
olej, mouka
pepř, sůl, kmín (pórek na ozdobu)