Koprová omáčka
schedule
Doba přípravy je zhruba 60 minut.
fastfood
Připravíme celkem 5 porcí.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
V hrnci si rozehřejeme olej nebo máslo. Doporučovala bych spíše máslo, omáčka pak krásně voní. Do rozehřátého másla přidáme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku. Necháme ji chvíli probublat.
2
Potom do jíšky nalijeme vývar. Používám nejčastěji vepřový a přidám 1 až 2 lžičky octa. Necháme chvíli povařit. Potom přidáme smetanu, jestli to nechcete mít příliš tučné stačí mléko.
3
Necháme krátce projít varem a dochutíme solí a cukrem. Nakonec přidáme čerstvý nasekaný kopr a můžeme podávat.
4
Nejčastěji se podává s houskovým knedlíkem a vejcem uvařeným natvrdo.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
4 lžíce hladké mouky
250 ml plnotučného mléka nebo smetany
3 lžíce oleje nebo 5 plátků másla
500 ml vývaru
ocet, kopr, cukr, sůl
250 ml plnotučného mléka nebo smetany
3 lžíce oleje nebo 5 plátků másla
500 ml vývaru
ocet, kopr, cukr, sůl
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu