Kuřecí kari polévka
schedule
Doba přípravy je zhruba 50 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU
OBRÁZKU
Postupujeme následovně
1
Nachystáme si větší hrnec, ve kterém si rozpálíme olej. Cibuli si nakrájíme najemno a dáme ji do hrnce společně s prolisovaným česnekem. Chvíli vše osmahneme a přidáme rýži a kari koření. Zhruba 5 minut vše restujeme a poté přidáme kuřecí skelety a zalijeme asi 800 ml vody. Můžeme přidat kuřecí bujon.
2
Vaříme asi 30 minut a pak vyndáme kuřecí skelety. Vzniklý vývar si rozmixujeme dohladka. Obereme si maso z kuřete a vložíme ho do polévky.
3
Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Jako ozdobu použijeme nasekanou čerstvou petrželku.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
500 g kuřecích skeletů
100 g rýže
4 lžíce kari koření
2 lžičky oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
nasekaná petrželka (nejlépe čerstvá)
citronová šťáva
sůl, pepř
100 g rýže
4 lžíce kari koření
2 lžičky oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
nasekaná petrželka (nejlépe čerstvá)
citronová šťáva
sůl, pepř
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu