V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Vepřová panenka s hruškovým dipem

schedule Doba přípravy je zhruba 50 minut.
fastfood Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU

Postupujeme následovně

1

Nejdříve si očistěte hrušky a potom je rozpulte a vykrojte jádřince. Nachystejte si do hrnce vodu, kterou trošku osolte a přidejte naporcované hrušky.

2

Mezitím si rozehřejte máslo a povařené hrušky dejte chvíli podusit. Poté si vezměte mixér a hrušky důkladně rozmixujte dohladka.

3

Vepřovou panenku si očistěte a potom nasolte a přidejte pepř, nezapomeňte i na trošku rozmarýnu. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a panenku rychle orestujte. Pak ji přendejte na talíř a na pánev nalijte červené víno a nechte ho odpařit.

Servírujte tak, že na talíř si dejte nejdříve hruškový dip a na něj položte nakrájenou panenku a polijte červeným vínem.

Bon appétit!

Ingredience

vepřová panenka
1 dl červeného vína
olivový olej
sušený rozmarýn
sůl, pepř
hruškový dip:
2 hrušky
2 dl vody
1 lžíce kremžské hořčice
máslo
sůl

Diskutovat – Vložit zprávu