Králík na česneku
schedule
Doba přípravy je zhruba 90 minut.
fastfood
Připravíme celkem 8 porcí.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
Vezmeme si králíka a naporcujeme. Pokud máte doma bůček, můžete maso prošpikovat, králík bude křehčí a šťavnatější.
2
Zapékací mísu nebo pekáč si vymažeme máslem, vložíme králíka a hodně osolíme, opepříme, pokmínujeme a vymačkáme zhruba polovinu nachystaného česneku.
3
Nadrobno nakrájenou mrkev přidáme okolo. Můžeme přidat i celer. Poté přidáme plátky másla a dáme péct do předehřáté trouby na zhruba 160°C na hodinku a čtvrt.
4
Nakonec necháme posledních patnáct minut odkryté, aby králík chytil barvu. V tuto chvíli přidáme tymián a zbytek připraveného česneku.
5
Důležité je nezapomenout králíka podle potřeby podlévat a často polévat, aby se nevysušil.
Podávat můžeme s bramborovou kaší. Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
1 ks králíka
4 mrkve
1/2 paličky česneku
máslo
sůl, pepř, kmín (i tymián)
4 mrkve
1/2 paličky česneku
máslo
sůl, pepř, kmín (i tymián)
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu