Buřty na pivu
schedule
Doba přípravy je zhruba 20 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
Můžeme rozkrojit špekáčky a naříznout na klasické ježky a dělat buď v troubě, nebo si je nakrájíme na kostky a můžeme dělat na plotně v hrnci.
2
Špekáčky si nejdřív orestujeme, aby chytly barvu a chuť. Pak je jenom zalijeme kečupem a pivem. Povaříme spolu s prolisovaným česnekem nebo pečeme chvilku v troubě. Vlastně necháme jen probublat, aby se z omáčky ztratil alkohol. Podle potřeby můžeme omáčku nastavit vodou.
3
Nakonec zasypeme sýrem, který se nám v omáčce rozpustí a taky jí lehce zahustí. Podáváme s čerstvým chlebem.
Kdo chce, může si do omáčky přidat i koření jako je tymián nebo buřty podložit cibulkou.
Bon appétit!
Ingredience
500 g špekáčků
1 kečup
1 tmavé pivo
100 g sýru (eidam)
3 stroužky česneku
1 kečup
1 tmavé pivo
100 g sýru (eidam)
3 stroužky česneku
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu