V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Hovězí ragú na červeném víně

schedule Doba přípravy je zhruba 180 minut.
fastfood Připravíme celkem 8 porcí.
Hodnocení 3.7 / 5
hovězí ragú na červeném víně

Postupujeme následovně

1

Maso si opracujeme a rozkrojíme na velké kusy, které budeme marinovat. Maso vložíme do kastrůlku, kam přidáme oloupanou cibuli (jen přepůlenou, malé cibulky necháme vcelku) a oloupanou mrkev. Celé to zalijeme sedmičkou červeného vína a přidáme koření. Lžičku soli, 8 kuliček pepře, 4 bobkové listy a 4 snítky rozmarýnu. Necháme do druhého dne v lednici uležet.

2

Druhý den si směs přecedíme do jiného kastrůlku (víno si ponecháme bokem, v něm pak budeme maso vařit). Maso a zeleninu osušíme, nakrájíme na menší kousky (kromě cibule, tu můžeme rozkrojit jen na čtvrtky) a restujeme na rozpáleném tuku. Jakmile začne maso i zelenina chytat zlatavou barvu, tak to celé podlijeme přecezeným vínem a na mírném ohni necháme pomalu probublávat nejméně 2,5 hodinky, spíše 3, aby se maso rozpadalo. Zhruba po dvou hodinkách přidáme prolisovaný česnek.

3

Podle potřeby podléváme hovězím vývarem. Je také možné nepoužít sedmičku vína, ale namíchat rovnou část vína a část vývaru. Zbylé víno si můžete dát k jídlu :-). Úplně nakonec vytáhneme koření (pepř, bobkový list a snítky rozmarýnu).

4

Konzistenci omáčky si můžete upravit dle libosti, buď opět rozředit vývarem nebo zahustit trochou mouky.

Podávat můžeme s opečenými bramborami na česneku. Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

1 kg hovězího masa
4 ks mrkve
2 ks cibule
8 ks stroužků česneku
1 lahev červeného vína
tuk (olej, máslo)
sůl, pepř, bobkový list, rozmarýn

Diskutovat – Vložit zprávu