Francouzské brambory
schedule
Doba přípravy je zhruba 80 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
Brambory si očistíme a uvaříme. Mezitím si osmahneme nakrájené párky na oleji.
2
Jakmile máme brambory uvařené, tak je necháme vychladnout a nakrájíme je na plátky a okořeníme. Vymažeme si pekáček olejem nebo sádlem a dáváme vrstvy brambor a na ně opečený párek a sterilizovaný hrášek. Jakmile máme všechny vrstvy nachystané zalijeme je rozšlehanými vejci v mléce. Nakonec nastrouháme eidam.
3
Pečeme zhruba 40 minut na 170°C.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
4 javořické párky
150 g nastrouhaného eidamu
1 kg brambor
1 plechovka sterilizovaného hrášku
olej
2 vejce
300 ml mléka
sůl, pepř
150 g nastrouhaného eidamu
1 kg brambor
1 plechovka sterilizovaného hrášku
olej
2 vejce
300 ml mléka
sůl, pepř
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu