Domácí sekaná s bramborovou kaší
schedule
Doba přípravy je zhruba 90 minut.
fastfood
Připravíme celkem 8 porcí.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
Sekanou si upečeme podle návodu, který jsem dříve sepsal a najdete jej pod názvem Sekaná z mletého masa.
2
Mezitím, co se nám sekaná bude péct, omyjeme brambory a dáme je vařit ve šlupce. To proto, aby brambory nenatáhly (a nepustili chuť) vodu a kaše byla výraznější. Jakmile začne voda probublávat, vaříme asi 30 minut.
3
Poté brambory slijeme, oloupeme a šleháme ručním šlehačem spolu s trochou mléka, soli a másla, dokud nevznikne konzistence, kterou od kaše očekáváme :-).
4
Hotovou kaši servírujeme zalitou výpekem od sekané spolu s několika plátky sekané.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
na sekanou:
0,5 kg vepřového masa mletého
0,5 kg hovězího masa mletého
2 vejce
2 lžičky soli, trocha pepře
2 polévkové lžíce hořčice
2 lžíce majoránky
4 polévkové lžíce strouhanky
1 menší palička česneku
1 lžička provensálských bylinek
0,5 kg vepřového masa mletého
0,5 kg hovězího masa mletého
2 vejce
2 lžičky soli, trocha pepře
2 polévkové lžíce hořčice
2 lžíce majoránky
4 polévkové lžíce strouhanky
1 menší palička česneku
1 lžička provensálských bylinek
na bramborovou kaši:
2 kg brambor
sůl, mléko, máslo
2 kg brambor
sůl, mléko, máslo
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu