Sekaná z mletého masa
schedule
Doba přípravy je zhruba 60 minut.
fastfood
Připravíme celkem 8 porcí.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
Do mísy vyklopíme mělněné hovězí a vepřové maso. K nim přidáme vejce, sůl, pepř, hořčici, majoránku, provensálské bylinky a česnek. Také přidáme strouhanku a vše důkladně promícháme, aby se ingredience propojily.
2
Pokud bude potřeba, můžeme přidat strouhanky více. Záleží na tom, jak moc maso pustí šťávu.
3
Z uhnětené směsi vytvoříme buďto jednu velkou nebo dvě menší šišky. Menší šišky se propečou o něco rychleji. Takto vytvořené šišky vložíme do pekáčku, podlijeme asi centimetrem vody a dáme péct do trouby na 180 stupňů a zhruba hodinu pečeme v zakrytém pekáčku.
4
Průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vodou. Asi po 45 minutách pekáček odkryjeme a necháme dopéct dozlatova.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
0,5 kg vepřového masa mletého
0,5 kg hovězího masa mletého
2 vejce
2 lžičky soli, trocha pepře
2 polévkové lžíce hořčice
2 lžíce majoránky
4 polévkové lžíce strouhanky
1 menší palička česneku
1 lžička provensálských bylinek
0,5 kg hovězího masa mletého
2 vejce
2 lžičky soli, trocha pepře
2 polévkové lžíce hořčice
2 lžíce majoránky
4 polévkové lžíce strouhanky
1 menší palička česneku
1 lžička provensálských bylinek
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu