V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Špagety carbonara

schedule Doba přípravy je zhruba 35 minut.
fastfood Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
špagety carbonara

Postupujeme následovně

1

Připravíme si vetší hrnec a dáme vařit špagety. Nakrájíme si pancettu najemno nebo slaninu podle toho, co máme doma. Do misky si rozklepneme celá vejce, poté je opepříme, osolíme a vyšleháme.

2

Na těstoviny dáváme pozor, musí být uvařené akorát na skus (al dente). Mezitím si nachystáme pánev a nalijeme na ni trošku oleje a opečeme na něm pancettu společně s nakrájeným česnekem. Smažíme zhruba 5 minut dokud není pancetta křupavá. Česnek zhruba za 2 minutky vytáhneme, aby nám nezhořkl.

3

Poté, co máme těstoviny uvařené dáme je na pánev. Vyndáme je pomocí dírkované naběračky, takže nevadí, že na nich zůstane trošku vody. K našlehaným vejcím přidáme nastrouhaný parmazán a zašleháme ho. Našlehaná vejce pomalu vmícháme do špaget dokud mírně nezhoustnou. Jakmile jsou těstoviny obalené vaječnou směsí přidáme zhruba 4 lžíce vody, ve které se špagety vařily. Zjemní nám celou omáčku.

4

Dle chuti přidejte sůl. Podáváme s troškou nastrouhaného parmazánu a na ozdobu bazalku.

Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

400 g špaget
250 g pancetty nebo anglické slaniny
3 vejce
120 g parmazánu
0,5 dcl olivového oleje
dle chuti česnek (1 až 2 stroužky)
sůl, pepř
na ozdobu bazalka

Diskutovat – Vložit zprávu