Segedínský guláš
schedule
Doba přípravy je zhruba 90 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU
OBRÁZKU
Postupujeme následovně
1
Nejdříve si očistíme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Poté ji zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a necháme ho zatáhnout. Jakmile je maso zatažené sundáme hrnec z ohně a přisypeme červenou sladkou papriku a důkladně promícháme.
2
Poté dochutíme solí a pepřeme a přilijeme vodu. Necháme vařit, tak dlouho dokud nám nezměkne maso. zelí si mezitím podusíme na trošce oleje a až je měkké, tak ho přidáme k masu. Všechno zamícháme a nakonec zahustíme mlékem nebe smetanou, ve které si rozkvedláme hladkou mouku.
3
Ještě chvíli povaříme mouku a můžete dochutit kořením dle chuti. Podává se s houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
500 g vepřového masa
40 g sádla
2 menší cibule
25 g mouky
750 g kyselého zelí
mletá sladká paprika
1,5 dl mléka nebo smetany
sůl, pepř
40 g sádla
2 menší cibule
25 g mouky
750 g kyselého zelí
mletá sladká paprika
1,5 dl mléka nebo smetany
sůl, pepř
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu