V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Vepřový guláš

schedule Doba přípravy je zhruba 120 minut.
fastfood Připravíme celkem 8 porcí.
Hodnocení ? / 5
vepřový guláš

Postupujeme následovně

1

Cibuli si oloupeme a nasekáme na malé kostičky, přidáme asi dvě lžičky kmínu a dohněda osmažíme na rozpáleném tuku. Nebojíme se cibulku pořádně restovat, tmavá barva dodá tmavší barvu celému guláši.

2

K restované cibulce přidáme nakrájené kostky masa a necháme lehce zatáhnout. Poté přisypeme mletou papriku (asi šest lžic) a promícháme, tady opatrně, aby paprika nezhořkla.

3

Jakmile máme tento základ, přilijeme litr vody, prosolíme, opepříme, přidáme bobkový list, zhruba půlku plechovky malého protlaku a necháme zhruba hodinku a půl pomalu probublávat.

4

Po té hodince a půl přidáme majoránku a prolisovaný česnek, necháme poslední půl hodinky provařit a poté už servírujeme. Guláš není potřeba zahušťovat moukou nebo chlebem, jelikož rozvařená cibulka guláš sama zahustí!

Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

1 kg vepřového masa
1 kg cibule
1 malá plechovka rajského protlaku
8 stroužků česneku
sůl, pepř, kmín, majoránka, mletá paprika, bobkový list
sádlo (olej)

Diskutovat – Vložit zprávu