V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Rizoto z hlívy

schedule Doba přípravy je zhruba 45 minut.
fastfood Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU

Postupujeme následovně

1

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a cibuli, kterou si nakrájíme najemno osmahneme a necháme ji zesklovatět. potom přidáme česnek na plátky a dohromady to podusíme.

2

Potom přidáme suchou rýži a osmahneme ji a přidáme bílé víno. Necháme dusit, tak dlouho dokud nám rýže víno nevsákne. Potom přidáme vývar nebo bujon rozpuštěný ve vodě. Rýži ve vývaru vařte zhruba 20 minut.

3

Mezitím si na pánvi orestujeme hlívu, kterou si nakrájíme na malé kousky. Přidáme trošku soli nebo koření dle vaší chuti.

4

Jakmile máme rýži měkkou vmícháme do ní orestovanou hlívu a promícháme. nakonec posypeme parmezánem a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
250 g rýže
10 dl vývaru nebo kostka bujonu
1 menší cibule
2 dl bílého vína
250 g hlívy ústřičné
parmezán
sůl. pepř

Diskutovat – Vložit zprávu