Rizoto z hlívy
schedule
Doba přípravy je zhruba 45 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU
OBRÁZKU
Postupujeme následovně
1
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a cibuli, kterou si nakrájíme najemno osmahneme a necháme ji zesklovatět. potom přidáme česnek na plátky a dohromady to podusíme.
2
Potom přidáme suchou rýži a osmahneme ji a přidáme bílé víno. Necháme dusit, tak dlouho dokud nám rýže víno nevsákne. Potom přidáme vývar nebo bujon rozpuštěný ve vodě. Rýži ve vývaru vařte zhruba 20 minut.
3
Mezitím si na pánvi orestujeme hlívu, kterou si nakrájíme na malé kousky. Přidáme trošku soli nebo koření dle vaší chuti.
4
Jakmile máme rýži měkkou vmícháme do ní orestovanou hlívu a promícháme. nakonec posypeme parmezánem a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
2 lžíce olivového oleje
250 g rýže
10 dl vývaru nebo kostka bujonu
1 menší cibule
2 dl bílého vína
250 g hlívy ústřičné
parmezán
sůl. pepř
250 g rýže
10 dl vývaru nebo kostka bujonu
1 menší cibule
2 dl bílého vína
250 g hlívy ústřičné
parmezán
sůl. pepř
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu