V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Kuřecí řízek s bylinkovými bramborami

schedule Doba přípravy je zhruba 45 minut.
fastfood Připravíme celkem 6 porcí.
Hodnocení ? / 5
kuřecí řízek s bylinkovými bramborami

Postupujeme následovně

1

Brambory si oloupeme a rozkrájíme na kousky, které dáme vařit do nachystané vroucí vody (osolené). Brambory se nám budou asi 30 minut dělat a tak si mezitím nachystáme řízky.

2

Řízky si připravíme z očištěných kuřecích prsou. Nakrájíme na plátky, pořádně osolíme a opepříme (kdo chce, může přidat prolisovaný česnek) a rozklepeme. Tím se nám koření zapracuje do masa.

3

Připravené řízky si obalíme v hladké mouce, pak rozmíchaném vajíčku (pokud jedno vajíčko nestačí, tak přidáme druhé nebo můžeme nastavit mlékem) a nakonec ve strouhance.

4

Smažíme na plechu ve vrstvě oleje v troubě (nebo na pánvi). Lepší je péct v troubě, protože nejsou řízky tolik nasáknuté olejem a mají hezčí barvu. Necháme péct dozlatova jen chvilku a hlídáme, aby se nám nepřipálily. Pečeme asi na 180°C.

5

Než se řízky dodělají, tak si zkontrolujeme brambory a pokud jsou už hotové, tak je zcedíme a přidáme k nim najemno nasekanou petrželku, trošku másla a dochutíme solí. Pořádně promícháme aby se chutě propojily.

6

Hotové řízky servírujeme s bylinkovými bramborami a na ozdobu řízku použijeme plátek citronu.

Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

0,5 kg kuřecích prsou
1 kg brambor
1 ks vejce
mouka
strouhanka
olej (ke smažení)
máslo
sůl, pepř, petrželka

Diskutovat – Vložit zprávu