Kuřecí řízek s bylinkovými bramborami

Postupujeme následovně
Brambory si oloupeme a rozkrájíme na kousky, které dáme vařit do nachystané vroucí vody (osolené). Brambory se nám budou asi 30 minut dělat a tak si mezitím nachystáme řízky.
Řízky si připravíme z očištěných kuřecích prsou. Nakrájíme na plátky, pořádně osolíme a opepříme (kdo chce, může přidat prolisovaný česnek) a rozklepeme. Tím se nám koření zapracuje do masa.
Připravené řízky si obalíme v hladké mouce, pak rozmíchaném vajíčku (pokud jedno vajíčko nestačí, tak přidáme druhé nebo můžeme nastavit mlékem) a nakonec ve strouhance.
Smažíme na plechu ve vrstvě oleje v troubě (nebo na pánvi). Lepší je péct v troubě, protože nejsou řízky tolik nasáknuté olejem a mají hezčí barvu. Necháme péct dozlatova jen chvilku a hlídáme, aby se nám nepřipálily. Pečeme asi na 180°C.
Než se řízky dodělají, tak si zkontrolujeme brambory a pokud jsou už hotové, tak je zcedíme a přidáme k nim najemno nasekanou petrželku, trošku másla a dochutíme solí. Pořádně promícháme aby se chutě propojily.
Hotové řízky servírujeme s bylinkovými bramborami a na ozdobu řízku použijeme plátek citronu.
Dobrou chuť!
Ingredience
1 kg brambor
1 ks vejce
mouka
strouhanka
olej (ke smažení)
máslo
sůl, pepř, petrželka
Příště ochutnejte tyto recepty
-
Kuřecí směs s hráškem
schedule 45 minut -
Kuřecí špízy se slaninou a švestkami
schedule 25 minut -
Kuřecí maso s rajským protlakem
schedule 40 minut -
Kuřecí směs s čínskými nudlemi
schedule 25 minut -
Kuřecí plátky se sýrem a jarní cibulkou
schedule 25 minut -
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
schedule 35 minut