V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Kuřecí enchiladas

schedule Doba přípravy je zhruba 80 minut.
fastfood Připravíme celkem 8 porcí.
Hodnocení 3 / 5
kuřecí enchiladas

Postupujeme následovně

1

Nejdříve si dáme vařit kuřecí maso a mezitím se pustíme do omáčky na enchiladas.

2

Rozpálíme pánev s kostkou másla, kde si dozlatova orestujeme nakrájenou cibulku. Jakmile začne zlátnout, přidáme utřený česnek a jen lehce prohřejeme (aby nezhořkl). Pak sundáme z ohně a přisypeme koření - 1 čajovou lžičku soli i cukru, 2 lžičky římského kmínu, hrst drceného koriandru a špetku chili. Pokud máte rádi ostřejší, přidejte čajovou lžičku (nebo podle chuti). Zalijeme konzervou rajského protlaku a konzervovaných rajčat, proženeme tyčovým mixerem, abychom získali hutnou omáčku. Z takto vytvořené enchiladas omáčky si odlijeme asi tak jeden hrnek stranou (později poslouží na potření tortill a vymazaní plechu).

3

Do rozmixované omáčky přidáme po vláknech vidličkou natrhané kuřecí maso a zhruba půlku nahrubo nastrouhaného čedaru. Takže směs máme hotovou a tou plníme tortilly, které pak zabalíme a vložíme na omáčkou vytřený plech.

4

Jakmile máme plech plný, potřeme tortilly omáčkou z hrníčku a přebytečnou omáčku vylijeme okolo a dáme zakryté péct do předehřáté trouby na 250°C na zhruba 25-30 minut.

5

Poté plech vytáhneme a zasypeme nastrouhanou druhou půlkou čedaru a případně i pro ozdobu třeba jarní cibulkou. Vrátíme do trouby rozpéct sýr (odkryté) asi na 5-10 minut.

6

Ke kuřecím enchiladas se hodí například mexická rýže.

A máme hotovo! Přeji dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

1 kg kuřecího masa
6 stroužků česneku
2 ks středně velkých cibulí
300 g sýru čedar
1 konzerva konzervovaných rajčat (cca 400 g)
1 konzerva rajského protlaku (cca 150 g)
olej (máslo)
sůl, cukr, chili, koriandr, římský kmín
8 ks tortill

Diskutovat – Vložit zprávu