Kuřecí čína s bramboráky

Postupujeme následovně
Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Totéž uděláme s paprikou a cibulkou.
Na pánev si dáme trošku oleje a nejdříve osmažíme cibulku s paprikou. Jakmile nám paprika pustí trošku šťávy, tak přidáme kuřecí maso a restujeme. Hned potom co se nám maso zatáhne si do hrnku nachystáme trošku teplé vody, ve které rozpustíme kuřecí bujon a nalijeme ho do kuřecí směsi. Přidáme pár kapek sojové omáčky, dochutíme solí a pepřem, přiklopíme pokličkou a maso dusíme.
Mezitím si oloupeme brambory a nastrouháme je najemno. Dáme je do misky a přidáme prolisovaný česnek, celé vejce, majoránku a promícháme. Dle potřeby přidáme trošku hladké mouky a přidáme sůl a pepř. Na oleji smažíme.
Poté, co nám maso změkne přidáme trošku solymylu, abychom zahustili omáčku. 2 lžičky si rozmícháme zhruba v 1 dcl vody. Nalijeme ho do omáčky a necháme chvíli povařit.
Kuřecí čínu podáváme společně s bramboráky. Dobrou chuť!
Ingredience
1 červená paprika
1 menší cibulka
troška sojové omáčky
2 lžíce oleje
1 kuřecí bujon
2 lžičky solamylu
sůl, pepř
8 brambor
3 stroužky česneku
2 lžíce majoránky
1 vejce
troška hladké mouky
sůl, pepř
olej na smažení