Kuřecí čína na kari
schedule
Doba přípravy je zhruba 60 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
Brambory si očistíme a nakrájíme na měsíčky, dáme do misky, polijeme olejem, přidáme bylinky, sůl a pepř. Důkladně promícháme, aby se nám brambory obalily vzniklou směsí. Poté je dáme na pečící papír a dáme zhruba na 180°C na max. 30 minut do trouby.
2
Maso si nakrájíme na nudličky nebo kostky, kdo jak má rád a dáme restovat na pánev. K masu přidáme cibulku společně s nakrájenou paprikou a prolisovaným česnekem a zaprášíme pomocí kari. Směs chvíli restujeme a pak podlijeme vodou s rozpuštěným bujonem. Přidáme několik lžic sojové omáčky a necháme provařit.
3
Podle chutí dochutíme solí a pepřem. Případně sojovou omáčkou a kari.
4
Hotovou směs zahustíme buď solamylem nebo hladkou moukou. Podáváme s americkými bramborami.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
250g kuřecích prsou
1 paprika
1 cibule
5 stroužků česneku
sojová omáčka
kostka bujonu
sůl, pepř, kari
1 paprika
1 cibule
5 stroužků česneku
sojová omáčka
kostka bujonu
sůl, pepř, kari
500g brambor
provensálské bylinky
sůl, pepř
provensálské bylinky
sůl, pepř
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu