Krtkův dort

Postupujeme následovně
Nejdříve si nachystáme náplň, protože ji potřebujeme vychladit. Takže si nejdříve přelijeme šlehačky do nějaké misky a šleháme tak dlouho, dokud není vyšlehaná. Musí držet tvar. Pak do ní přisypeme nadrcenou čokoládu (je lepší ji nožem nakrájet na malinkaté kousíčky nebo jinak nadrtit než nastrouhat) na malé pecičky. Dále přidáme nadrobno nakrájený nebo rozmixovaný banán, který nám náplň dochutí. Přidáme zhruba polévkovou lžíci moučkového cukru a jako poslední si nachystáme ztužovač.
Ztužovač si rozkvedláme ve 100 ml vlažné vody a rychle vlijeme do náplně, než nám začne tuhnout. Teď to všechno ještě jednou proženeme šlehačem, aby se ingredience dobře propojily. Dáme tuhnout do ledničky.
Těsto si nachystáme tak, že v míse smícháme vajíčka, pudinkové prášky, moučkový cukr, olej a kypřící prášek. Směs musí být vláčná. Pokud máte pudinkové prášky s vysokým podílem kakaa, tak doporučuji přidat více oleje a vajíčko. Pokud máte rádi sladší korpusy, přidejte více cukru, okolo 50 g cukru bude korpus spíše hořký.
Rozmíchanou směs nalijeme do předem máslem vymazané a hladkou moukou vysypané dortové formy, ve které dáme korpus péct na 170-180°C na zhruba 20 minut (v tu chvíli začne vonět). Korpus musí pěkně vyběhnout. Troubu během pečení neotevíráme ani do korpusu nepícháme špejlí, aby nespadl.
Hotový korpus vyndáme a necháme na lince zchladnout. Pak si vezmeme lžíci pomocí které vydlabeme střed korpusu (až ke krajům, kde necháme asi 1 cm). Nedlabeme zbytečně hluboko, aby nám zespod zůstal zhruba 1 cm korpusu. Dlabaný korpus si dáváme do vedlejší misky (použijeme na posyp). Do takto vydlabaného korpusu položíme podélně rozkrájené banány (napůl).
Touhle dobou bychom mohli mít náplň dostatečně tuhou, abychom ji mohli na korpus navrstvit. Pokud je stále dost tekutá a nedrží pohromadě, tak musíme počkat dokud pořádně nezatuhne.
Náplň vrstvíme do tvaru polokoule či krtince chcete-li :-), lžící zahladíme a rozdroleným korpusem, který jsme si původně vydlabali konečně posypáváme a lehce vtlačujeme na dort.
Krtkův dort máme hotový! Dejte vychladit a přeji dobrou chuť!
Ingredience
2 ks kakaových pudinků
2 ks vajíček
2 ks banánů
100 ml oleje
60-70 g moučkového cukru
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 x 250 ml šlehačky ke šlehání
1-2 ks banánů
1 ks želatinový ztužovač
50 g tabulkové čokolády
15 g moučkového cukru
máslo
hladká mouka