Kakaová buchta s tvarohem (hrníčková)

Postupujeme následovně
Do mísy vyklopíme dvě vaničky tvarohů, přidáme 2 vejce, vanilkový cukr a puding, třetinu hrnku cukru a jeden hrnek mléka. Všechno to pořádně promícháme, abychom neměli v náplni hrudky. Rozmíchanou náplň si dáme bokem a uděláme si těsto.
V další míse si tedy smícháme podle receptury hladkou mouku, polohrubou, mléko, cukr, olej, kakao, vanilkový cukr na ovonění a prášek do pečiva a také vejce. Celé to promícháme. Zas tak, abychom ta neměli hrudky. Můžeme si pomoci šlehačem.
Připravíme si plech vypodložený pečícím papírem. Na něj vylijeme zhruba 3/4 těsta. Trochu si necháme na mřížkování. Na plechu těsto rovnoměrně roztáhneme a vlijeme tvarohovou náplň, kterou lijeme třeba přes vařečku nebo lžíci, aby nepropadla těstem na dno plechu. Náplň lijeme po celém plochu, ale necháme zhruba několik cm od okrajů, aby se nám tam zvedlo těsto a nepálil se samotný tvaroh na hranách plechu.
Nakonec zvrchu cikcak naneseme zbytek odloženého těsta. Uděláme jakési mřížkování podle libosti.
Nakonec dáme péct do vyhřáté trouby na 170-180°C na 40 minut.
Po upečení necháme zchladnout a můžeme podávat. Buchtu klidně můžeme i poprášit moučkovým cukrem na ozdobu.
Ingredience
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1/3 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku rostlinného oleje
3 lžíce kakaa
2 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkového cukru
náplň:
2 ks nízkotučných tvarohů
2 ks vejce
1 ks vanilkový cukr
1 ks vanilkový puding
1/3 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku mléka
Příště ochutnejte tyto recepty
Za mě top. Mě se povedlo na jedničku. Ukládám mezi oblíbené. Tvaroh jsem měla normálně vaničkový. Akorát mi těsto přišlo moc husté. Tak jsem přidala trošku mléka.
Dělala jsem z vaničkových tvarohů a nepřidávala žádné mléko, buchta vyšla skvěle, moc dobrá. Pečení 50 minut.
@Anonym: Díky za tip.
Vaničku tvarohu použít jen jednu... A mléko vlévat postupně! Jinak budete mít náplně více jak těsta a bude to řídké... Spíše se koukněte po jiném receptu pokud berete hrníčkový recept jako rychlovku, která nedá moc práce. Rozhodně nemíchejte ingredience okamžitě a naráz... Pak už s tím moc neuděláte.... Ještě jednou děkuji za degensky napsaný recept...
Degensky napsaný recept... Ještě jsem si říkal, že tvarohová náplň snad ztuhne díky pudinku... Náplň dle popisu nepoužitelná... Bravo!
Dík za debilní recept. Bohužel jsem si dopředu nepřečetla recenze a náplň je řídká jako prase. Autora bych nakopala 🤮.
@Anonym: Souhlas, já to lžičkou střídavě nějak rozlil k tomu kakaovýmu, hrůza.
Tak já buchtu udělala přesně podle receptu. Tvaroh jsem měla alobalový, a tam je opravdu potřeba toho mléka tolik jako je v receptu 👍. Vynikající, všem moc chutnala.
Mléka na náplň je hodně, je potřeba si nejdříve rozdělat náplň bez mléka a pak přilít pouze trochu, max. pár lžic, aby nebyla hmota úplně tekutá.
Místo mléka jsem do tvarohu přidala jednu zakysanou smetanu a buchta byla vynikající.
Musím říct, že po přečtení recenzí jsem trochu váhala, jestli buchtu upéct. Ale nenechala jsem se odradit a udělala jsem dobře. Buchta se povedla a jen se po ní zaprášilo. Použila jsem vaničkový tvaroh, a dala jsem do něj o něco méně mléka. Recept ukládám mezi oblíbené.
Těsta je proti naprosto tekuté náplni tak málo, že se vše vylije okolo. Recept je nepoužitelný.