Gnocchi se špenátem a smetanou

Postupujeme následovně
Gnocchi si uvaříme ve vroucí vodě, zhruba 4 minutky vaříme. Jakmile začnou vyplouvat napovrch, jsou hotové a scezené si je dáme bokem. Zakápneme kapkou oleje a promícháme, aby se neslepily.
Pokud máte čerstvý špenát, nasekáme ho pomocí mixéru na takovou hrubší texturu. Pokud máte mražený, tak ho necháme povolit a poté na pánvi společně se smetanou na vaření a prolisovaným česnekem dáme projít varem. Ten mezitím zjemní svou chuť. Pokud se vám bude zdát omáčka moc řídká, nechte více vyvařit, naopak můžete zase přidat více smetany.
Dochutíme solí a pepřem. Zhruba lžička soli stačí, ale každý solí podle své chuti :-).
Pokud chcete, můžete do omáčky přidat i restované žampiony, zvýrazní chuť. Zhruba 200-300g.
A máme hotovo! Podáváme takto bez dalších příloh. Dobrou chuť!
Ingredience
400 g špenátu
1 kelímek smetany
4 stroužky česneku
sůl, pepř