V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Gnocchi se špenátem a smetanou

schedule Doba přípravy je zhruba 40 minut.
fastfood Připravíme celkem 5 porcí.
Hodnocení ? / 5
gnocchi se špenátem a smetanou

Postupujeme následovně

1

Gnocchi si uvaříme ve vroucí vodě, zhruba 4 minutky vaříme. Jakmile začnou vyplouvat napovrch, jsou hotové a scezené si je dáme bokem. Zakápneme kapkou oleje a promícháme, aby se neslepily.

2

Pokud máte čerstvý špenát, nasekáme ho pomocí mixéru na takovou hrubší texturu. Pokud máte mražený, tak ho necháme povolit a poté na pánvi společně se smetanou na vaření a prolisovaným česnekem dáme projít varem. Ten mezitím zjemní svou chuť. Pokud se vám bude zdát omáčka moc řídká, nechte více vyvařit, naopak můžete zase přidat více smetany.

3

Dochutíme solí a pepřem. Zhruba lžička soli stačí, ale každý solí podle své chuti :-).

4

Pokud chcete, můžete do omáčky přidat i restované žampiony, zvýrazní chuť. Zhruba 200-300g.

A máme hotovo! Podáváme takto bez dalších příloh. Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

1 kg gnocchi
400 g špenátu
1 kelímek smetany
4 stroužky česneku
sůl, pepř

Diskutovat – Vložit zprávu