Bulgur s tuňákem
schedule
Doba přípravy je zhruba 25 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
Do hrnce dáme plátek másla a necháme ho rozpustit. Poté přidáme bulgur, který rychle osmahneme a zalijeme vařící vodou (zhruba 250 ml). Stáhneme plamen a necháme pod pokličkou zhruba deset minut.
2
Na pánvi si mezitím osmahnu cibuli nakrájenou na větší plátky společně s cuketou, která je najemno. Přidáme tuňáka, kterého si scedíme. Dál přidáme pokrájene olivy i papriku. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme kurkumu.
3
Mezitím nám bulgur vychladl, takže ho můžeme přidat ke směsi na pánev. Všechno společně promícháme a nakonec přidáme pár kapek citronu a trošku másla na zjemnění.
4
Můžeme podávat jako hlavní chod.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
120 g suchého bulguru
10 g másla
1 plechovka tuňáka ve vlastní štávě
1 červená cibule
1 menší cuketa
8 oliv (nejlepší jsou černé)
1/2 črvené papriky
olivový olej
sůl, pepř, kurkuma
10 g másla
1 plechovka tuňáka ve vlastní štávě
1 červená cibule
1 menší cuketa
8 oliv (nejlepší jsou černé)
1/2 črvené papriky
olivový olej
sůl, pepř, kurkuma
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu