V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Bulgur s tuňákem

schedule Doba přípravy je zhruba 25 minut.
fastfood Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
bulgur s tuňákem

Postupujeme následovně

1

Do hrnce dáme plátek másla a necháme ho rozpustit. Poté přidáme bulgur, který rychle osmahneme a zalijeme vařící vodou (zhruba 250 ml). Stáhneme plamen a necháme pod pokličkou zhruba deset minut.

2

Na pánvi si mezitím osmahnu cibuli nakrájenou na větší plátky společně s cuketou, která je najemno. Přidáme tuňáka, kterého si scedíme. Dál přidáme pokrájene olivy i papriku. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme kurkumu.

3

Mezitím nám bulgur vychladl, takže ho můžeme přidat ke směsi na pánev. Všechno společně promícháme a nakonec přidáme pár kapek citronu a trošku másla na zjemnění.

4

Můžeme podávat jako hlavní chod.

Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

120 g suchého bulguru
10 g másla
1 plechovka tuňáka ve vlastní štávě
1 červená cibule
1 menší cuketa
8 oliv (nejlepší jsou černé)
1/2 črvené papriky
olivový olej
sůl, pepř, kurkuma

Diskutovat – Vložit zprávu