Vepřo knedlo zelo
OBRÁZKU
Postupujeme následovně
Maso si omyjeme a rozkrájíme na jednotlivé větší kusy. Připravte si větší pekáč a naspod dejte nahrubo nakrájenou cibuli. Poté maso osolte a vložte jej na cibuli. Nakonec přidejte kmín, může být vcelku i drcený. Prolisujte česnek a také ho přidejte. Podlijte zhruba 3 dl vody a vložte do vyhřáté trouby zhruba na 180°C. Pečení masa bude trvat zhruba 90 minut.
Mezitím si připravte knedlíky. Uvařené brambory si oloupejte a na struhadle si je nastrouhejte nahrubo a přidejte vejce a krupici. Jestliže máte horší brambory přidejte trošku škrobu jinak není potřeba. Dosolte a vypracujte těsto. Než vypracujete těsto dejte si vařit velký hrnec s vodou a jakmile bude vroucí pokládejte do ní jednotlivé knedlíky. po chviličce je promíchejte vařečkou, aby se vám neslepily k sobě. Vaří se zhruba 10 až 12 minut.
Nakonec se vrhneme na přípravu zelí. Nakrájíme si cibuli najemno a necháme ji zpěnit na sádle nebo oleji. Zelí si zatím sceďte a pokrájejte a přidejte k cibuli. Zhruba po 10 minutách začne zelí měknout, tak ho můžete dochutit solí, cukrem a kmínem. Nakonec přidejte dle chuti pár kapek octu.
Dobrou chuť!
Ingredience
2 menší cibule
3 stroužky česneku
sůl, pepř, kmín
1 kg brambor
500 g dětské krupice
1 vejce
trošku škrobu
sůl
500 g bílého zelí (sterilizované)
1 cibule
ocet, cukr
sůl, pepř, kmín