Vejce benedikt
schedule
Doba přípravy je zhruba 25 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
Na oleji zpěňte červenou cibulku a přidejte špenát, trošku soli a nechte ho zvadnout. Poté přidejte muškátový oříšek a pepř.
2
Housky si rozkrojené dejte do trouby a nechte je opéct. Mezitím si našlehejte žloutky se solí a citronovou šťávou. Poté pomalu přimíchejte rozpuštěné máslo. Míchejte tak dlouho dokud nebudete mít hustou omáčku.
3
Vejce si dejte do vroucí vody a vařte zhruba 5 minut než se zpevní bílek, ale žloutek musí zůstat tuhý.
4
Poté na opečené housky dejte ochucený špenát, plátek šunky a vajíčko, všechno zalijte omáčkou.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
8 vajec
4 lžíce octa
8 plátků vepřové šunky
4 housky
máslo
citronová šťáva
5 žloutků
200 g špenátu
2 červené cibulky
1 lžíce olivového oleje
muškátový oříšek
sůl, pepř
4 lžíce octa
8 plátků vepřové šunky
4 housky
máslo
citronová šťáva
5 žloutků
200 g špenátu
2 červené cibulky
1 lžíce olivového oleje
muškátový oříšek
sůl, pepř
Diskutovat – Vložit zprávu