V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Plněné golubce

schedule Doba přípravy je zhruba 60 minut.
fastfood Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
plněné golubce

Postupujeme následovně

1

Hlávku zelí očistíme a necháme povařit ve slané vodě pár minutek. Potom je vytáhneme a dáme si je stranou na talíř.

2

Potom si vezmeme mleté maso, vyklopíme ho do misky a přidáme k němu vařenou rýži. Důkladně promícháme a přidáme vejce, sůl a pepř.

3

Vezmeme si zelné listy a pěkně si je rozprostřeme. Z masové směsi tvoříme menší bochánky a dáváme je do zelných listů. Potom listy srolujeme a rychle orestujeme na pánvi, do které přidáme olej. Po orestování je podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujon.

4

Nakonec uděláme omáčku na kterou si nakrájíme najemno cibulku a osmažíme ji na oleji. Potom přidáme kečup, osolíme, opepříme. Omáčku promícháme a zalijeme jí golubce, aby byly úplně ponořené.

5

Ke konci přidáme vyšlehanou smetanu a dokořeníme.

6

Podáváme s chlebem nebo rýží.

Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

obalení:
1 hlávka zelí
sůl, cukr, ocet
naplň:
500 g mletého masa (hovězí, vepřové)
100 g rýže
1 vejce
omáčka:
6 lžic kečupu
1 cibule
zeleninový bujon
4 velké lžíce zakysané smetany

Příště ochutnejte tyto recepty


Diskutovat – Vložit zprávu