Plněné golubce

Postupujeme následovně
Hlávku zelí očistíme a necháme povařit ve slané vodě pár minutek. Potom je vytáhneme a dáme si je stranou na talíř.
Potom si vezmeme mleté maso, vyklopíme ho do misky a přidáme k němu vařenou rýži. Důkladně promícháme a přidáme vejce, sůl a pepř.
Vezmeme si zelné listy a pěkně si je rozprostřeme. Z masové směsi tvoříme menší bochánky a dáváme je do zelných listů. Potom listy srolujeme a rychle orestujeme na pánvi, do které přidáme olej. Po orestování je podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujon.
Nakonec uděláme omáčku na kterou si nakrájíme najemno cibulku a osmažíme ji na oleji. Potom přidáme kečup, osolíme, opepříme. Omáčku promícháme a zalijeme jí golubce, aby byly úplně ponořené.
Ke konci přidáme vyšlehanou smetanu a dokořeníme.
Podáváme s chlebem nebo rýží.
Dobrou chuť!
Ingredience
1 hlávka zelí
sůl, cukr, ocet
500 g mletého masa (hovězí, vepřové)
100 g rýže
1 vejce
6 lžic kečupu
1 cibule
zeleninový bujon
4 velké lžíce zakysané smetany