V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Pečený bůček

schedule Doba přípravy je zhruba 90 minut.
fastfood Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU

Postupujeme následovně

1

Výborný recept, pro všechny co mají rádi maso. Bůček si omyjeme a nařízneme, aby se lépe opekl. Důkladně ho osolte ze všech stran a přidejte kmín.

2

Česnek si prolisujte a smíchejte s troškou oleje a vymíchejte z něj jemnou kaši. Poté jí natřete celý bůček a nechte chvíli naležet. Dle chuti můžete přidat i červenou mletou papriku.

3

Bůček vložte do pekáčku a dejte ho do trouby tu si mezitím předehřejte na 170°C a pečte zhruba hodinu a půl. Nejdříve bůček pečte kůží dolů zhruba 30 minut a poté ho otočte a zbylou hodinu pečte už s kůží nahoru. Bůček důkladně podlévejte vodou. Jakmile je hotový nechte ho vychladnout a poté nakrájejte.

4

Podává se s plnotučnou hořčicí, kyselou okurkou a chlebem. Kdo má rád tučné může si ho ještě přelít vypečeným sádlem.

Výborný recept, pro všechny co mají rádi maso. Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

1 kg bůčku
3 stroužky česneku
mletá paprika
kmín
sůl, pepř

Diskutovat – Vložit zprávu