Pečený bůček
OBRÁZKU
Postupujeme následovně
Výborný recept, pro všechny co mají rádi maso. Bůček si omyjeme a nařízneme, aby se lépe opekl. Důkladně ho osolte ze všech stran a přidejte kmín.
Česnek si prolisujte a smíchejte s troškou oleje a vymíchejte z něj jemnou kaši. Poté jí natřete celý bůček a nechte chvíli naležet. Dle chuti můžete přidat i červenou mletou papriku.
Bůček vložte do pekáčku a dejte ho do trouby tu si mezitím předehřejte na 170°C a pečte zhruba hodinu a půl. Nejdříve bůček pečte kůží dolů zhruba 30 minut a poté ho otočte a zbylou hodinu pečte už s kůží nahoru. Bůček důkladně podlévejte vodou. Jakmile je hotový nechte ho vychladnout a poté nakrájejte.
Podává se s plnotučnou hořčicí, kyselou okurkou a chlebem. Kdo má rád tučné může si ho ještě přelít vypečeným sádlem.
Výborný recept, pro všechny co mají rádi maso. Dobrou chuť!
Ingredience
3 stroužky česneku
mletá paprika
kmín
sůl, pepř