V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Krkovička v pivní omáčce

schedule Doba přípravy je zhruba 90 minut.
fastfood Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU

Postupujeme následovně

1

Maso si omyjeme, osušíme a důkladně nasolíme. Poté ho na rozpáleném oleji zatáhneme ze všech stran. Jakmile máme maso zatažené odstavíme ho na talíř.

2

Mezitím si nakrájíme mrkve a cibulku najemno a dáme je na stejný olej, na kterém jsme zatahovali maso. Chvíli opečeme a jakmile nám zelenina začne chytat barvu, tak si přilijeme pivo.

3

Nachystáme si pekáč, do kterého dáme maso a zalijeme ho zeleninou a pivem. Poté přilijeme masový vývar, přidáme bobkový list a kmín, přikryje pokličkou a dáme do trouby.

4

Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme zhruba 90 minut. Jakmile je maso měkké, tak ho nakrájíme na plátky. Již hotovou omáčku si můžeme zahustit nebo ji nechat jen tak.

5

Nejčastěji se podává s knedlíkem nebo bramborem.

Dobrou chuť!

Bon appétit!

Ingredience

1 kg krkovice
1 cibule
2 menší mrkve
2 lžíce plnotučné hořčice
250 ml masového vývaru
olej
kmín
1 bobkový list
500 ml piva
sůl, pepř

Diskutovat – Vložit zprávu