Krkovička v pivní omáčce
schedule
Doba přípravy je zhruba 90 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU
OBRÁZKU
Postupujeme následovně
1
Maso si omyjeme, osušíme a důkladně nasolíme. Poté ho na rozpáleném oleji zatáhneme ze všech stran. Jakmile máme maso zatažené odstavíme ho na talíř.
2
Mezitím si nakrájíme mrkve a cibulku najemno a dáme je na stejný olej, na kterém jsme zatahovali maso. Chvíli opečeme a jakmile nám zelenina začne chytat barvu, tak si přilijeme pivo.
3
Nachystáme si pekáč, do kterého dáme maso a zalijeme ho zeleninou a pivem. Poté přilijeme masový vývar, přidáme bobkový list a kmín, přikryje pokličkou a dáme do trouby.
4
Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme zhruba 90 minut. Jakmile je maso měkké, tak ho nakrájíme na plátky. Již hotovou omáčku si můžeme zahustit nebo ji nechat jen tak.
5
Nejčastěji se podává s knedlíkem nebo bramborem.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
1 kg krkovice
1 cibule
2 menší mrkve
2 lžíce plnotučné hořčice
250 ml masového vývaru
olej
kmín
1 bobkový list
500 ml piva
sůl, pepř
1 cibule
2 menší mrkve
2 lžíce plnotučné hořčice
250 ml masového vývaru
olej
kmín
1 bobkový list
500 ml piva
sůl, pepř
Diskutovat – Vložit zprávu