Jehněčí hřbet
schedule
Doba přípravy je zhruba 90 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5

Postupujeme následovně
1
Jehněčí hřbet si omyjeme, načesnekujeme a přelijeme červeným vínem a uložíme do lednice alespoň na 4 hodiny.
2
Jakmile máme hřbet uležený, tak ho dáme do pekáčku a dáme na něj čerstvě nasekané bylinky a přelijeme vínem, ve kterém byl hřbet naložený. Přidáme olej nebo lžíci sádla a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C.
3
Dle potřeby můžeme podlévat vodou. Zhruba po hodině maso vytáhneme. Jestliže je maso maso měkké, tak přidáme ještě trošku čerstvého česneku a polijeme ho vývarem. Vrátíme ho zpět do trouby. Necháme ho ještě zhruba 20 minut prohřát a máme hotovo.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s pečivem.
Bon appétit!
Ingredience
jehněčí hřbet
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
5 stroužku česneku
olej nebo sádlo
2 dl červeného vína
sůl, pepř
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
5 stroužku česneku
olej nebo sádlo
2 dl červeného vína
sůl, pepř
Diskutovat – Vložit zprávu