V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Jehněčí hřbet

schedule Doba přípravy je zhruba 90 minut.
fastfood Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
jehněčí hřbet

Postupujeme následovně

1

Jehněčí hřbet si omyjeme, načesnekujeme a přelijeme červeným vínem a uložíme do lednice alespoň na 4 hodiny.

2

Jakmile máme hřbet uležený, tak ho dáme do pekáčku a dáme na něj čerstvě nasekané bylinky a přelijeme vínem, ve kterém byl hřbet naložený. Přidáme olej nebo lžíci sádla a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C.

3

Dle potřeby můžeme podlévat vodou. Zhruba po hodině maso vytáhneme. Jestliže je maso maso měkké, tak přidáme ještě trošku čerstvého česneku a polijeme ho vývarem. Vrátíme ho zpět do trouby. Necháme ho ještě zhruba 20 minut prohřát a máme hotovo.

Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s pečivem.

Bon appétit!

Ingredience

jehněčí hřbet
čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
5 stroužku česneku
olej nebo sádlo
2 dl červeného vína
sůl, pepř

Diskutovat – Vložit zprávu