Jablečný štrúdl z listového těsta

Postupujeme následovně
Z listového těsta si vyválíme ani ne moc tenké a ani ne moc silné těsto. Podsypáváme hladkou moukou, aby se nám zespod nelepilo na podložku.
Na vyválené těsto nasypeme sáček vanilkového cukru, nahrubo nastrouháme oloupaná jablka a zase zasypeme sáčkem, ale tentokrát cukrem skořicovým. Jablka strouháme na těsto několik cm od okrajů, abychom to mohli potom dobře zabalit a jablka nevypadávala a nevytékala ven.
Pokud máte jablka plná šťávy, můžete na těsto, na která jsme kladli jablka nasypat strouhanku, která tu šťávu udrží uvnitř štrúdlu.
Podle chuti můžete přidat i ořechy, rozinky a podobně.
Jakmile máme všechny suroviny na štrúdlu, tak ho opatrně zabalíme a přendáme na plech. Z vrchu štrúdl propíchneme vidličkou, aby se zbytečně moc nenafoukl.
Potřeme žloutkem a dáme péct. Pokud nemáte žloutek, stačí i voda. Potíráme jen zlehka, tak aby těsto moc nezvlhlo.
Tak a dáme péct do trouby na zhruba 180°C a 20 minut. Po 20 minutách štrúdl vytáhneme, necháme vychladnout a na závěr zasypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Ingredience
3 středně velká jablka
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
oříšky
rozinky
hladká mouka pod těsto
vajíčko na pomazání