Česnekový krém s hříbkami
schedule
Doba přípravy je zhruba 30 minut.
fastfood
Připravíme celkem 4 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU
OBRÁZKU
Postupujeme následovně
1
Nejdříve si v misce utřeme česnek společně se solí dokud nám nevznikne jemná kašička. Hříbky si očistíme, omyjeme a dáme je na chvíli spařit do teplé vody. Jakmile se spaří, tak je necháme okapat.
2
Mezitím si připravíme pánev a uděláme si světlou jíšku z hladké mouky a másla. Poté ji zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme smetanu. 10 minut povaříme a přidáme žloutek. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
3
Hříbky si na rychlo orestujeme na olivovém oleji. A při podávání jimi polévku posypeme. Na ozdobu přidáme nasekanou petrželku a máme hotovo.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
120 g másla
1 lžička hladké mouky
10 dl zeleninového vývaru
1 dl smetany
1 žloutek
petrželka
muškátový oříšek
120 g česneku
300 g hříbků
sůl, pepř
1 lžička hladké mouky
10 dl zeleninového vývaru
1 dl smetany
1 žloutek
petrželka
muškátový oříšek
120 g česneku
300 g hříbků
sůl, pepř
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu