Bryndzové halušky
schedule
Doba přípravy je zhruba 30 minut.
fastfood
Připravíme celkem 2 porce.
Hodnocení ? / 5
Postupujeme následovně
1
Brambory si oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl a zaděláme moukou. Vypracujeme mírně lepivé těsto.
2
Mezitím si dáme vařit vodu a do vroucí vody přes cedník tlačíme malé kousky těsta. Jakmile nám nočky vyplavou napovrch znamená to, že jsou hotové. Scedíme je a propláchneme studenou vodou.
3
Do misky si nachystáme bryndzu se zakysanou smetanou a dohladka vymícháme. Na pánvi si opečeme slaninu a máme hotovo.
4
Podáváme halušky přelité bryndzou a posypeme slaninkou.
Dobrou chuť!
Bon appétit!
Ingredience
na těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
6 brambor
1 lžička soli
1,5 hrnku polohrubé mouky
6 brambor
1 lžička soli
zálivka:
250 g bryndzy
1 menší kelímek zakysané smetany
250 g slaniny
250 g bryndzy
1 menší kelímek zakysané smetany
250 g slaniny
Diskutovat – Vložit zprávu