V kuchařce se nachází 623 receptů (6429 kalorických hodnot).

Bramborová pizza s bazalkou

schedule Doba přípravy je zhruba 70 minut.
fastfood Připravíme celkem 2 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU

Postupujeme následovně

1

Hladkou mouku si dáme do větší mísy. Nachystáme si sklenku s vodou do které vmícháme droždí, sůl a cukr.

2

Poté vlijeme do mouky a přidáme olej. Postupně těsto mícháme a přidáváme vodu dle potřeby. Těsto propracujeme a dokud se nepřestane lepit. Nakonec posypeme moukou a dáme kynout do tepla. Necháme ho kynout zhruba 40 minut.

3

Jakmile máme těsto na pizzu připravené tak si ho rozválíme a potřeme prolisovaným česnekem. Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky. Poté je dáme na vyválený plát těsta. Posypeme čerstvě nasekanou bazalkou a postrouhaným parmazánem. Dáme do vyhřáté trouby na 180° C zhruba na 15 až 20 minut.

Dobrou chuť.

Bon appétit!

Ingredience

8 stroužků česneku
1 lžíce olivového oleje
250 g brambor
čerstvá bazalka
20 g parmazánu
těsto na pizzu:
500 g hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžička soli
půl lžičky cukru
200 ml vody
půl kostky droždí (20 g)

Diskutovat – Vložit zprávu