Bramborová pizza s bazalkou
schedule
Doba přípravy je zhruba 70 minut.
fastfood
Připravíme celkem 2 porce.
Hodnocení ? / 5
fastfood
BEZ
OBRÁZKU
OBRÁZKU
Postupujeme následovně
1
Hladkou mouku si dáme do větší mísy. Nachystáme si sklenku s vodou do které vmícháme droždí, sůl a cukr.
2
Poté vlijeme do mouky a přidáme olej. Postupně těsto mícháme a přidáváme vodu dle potřeby. Těsto propracujeme a dokud se nepřestane lepit. Nakonec posypeme moukou a dáme kynout do tepla. Necháme ho kynout zhruba 40 minut.
3
Jakmile máme těsto na pizzu připravené tak si ho rozválíme a potřeme prolisovaným česnekem. Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky. Poté je dáme na vyválený plát těsta. Posypeme čerstvě nasekanou bazalkou a postrouhaným parmazánem. Dáme do vyhřáté trouby na 180° C zhruba na 15 až 20 minut.
Dobrou chuť.
Bon appétit!
Ingredience
8 stroužků česneku
1 lžíce olivového oleje
250 g brambor
čerstvá bazalka
20 g parmazánu
1 lžíce olivového oleje
250 g brambor
čerstvá bazalka
20 g parmazánu
těsto na pizzu:
500 g hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžička soli
půl lžičky cukru
200 ml vody
půl kostky droždí (20 g)
500 g hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžička soli
půl lžičky cukru
200 ml vody
půl kostky droždí (20 g)
Příště ochutnejte tyto recepty
Diskutovat – Vložit zprávu